Almen studieforberedelse (AT)

hvordan spiller dansk historie sammen

15. juni 2013 af khadijamalik (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal snart op i ATi dansk historie.... og ville vide om hvordan dansk og historie er gode sammensætning. Da man jo inde til fremlæggelsen skal fortælle hvorfor disse to fag er gode sammen omkring det emne jeg har fået..-

min opgave omhandler kønsrolledebatten i det moderne gennembrud..??

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. juni 2013 af tobiascl94

Kombination af to humanistiske fag kan være gode til at belyse et fænomen på baggrund af, hvordan mennesker tænker og opfatter verdenen (humaniora) - oplagt ift. kønsrolledebatten.

Historie er videnskaben om samfundets faktiske udvikling. Men også om de idéer som påvirker menneskets syn på sig selv og dets omverden, og dermed den enkeltes holdninger og handlinger. Historie har en mere kritisk tilgang til det anvendte materiale end dansk har (fokus på indholdet i tekster). 

Fagene minder meget om hinanden men kan altså supplere hianden med forskellige tekst-tilgange.

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. juni 2013 af dksbestfreestyler (Slettet)

Hej jeg havde de samme fag og fik 12 - sagde nedenstående :D

Og dermed kan man konkludere at kombinationen af dansk og historie har givet et fyldestgørende svar på min problemformuleringen hvilket fagene hver for sig ikke kunne gøre. Historie er brugt til at få en sikker historisk forståelse for samfundet og især kildekritik har spillet en væsentlig rolle, da jeg har haft en induktiv tilgang, da jeg har hentet en stor mængde empiri, som jeg har samlet i et mønster, for at svare på min problemformulering. Endvidere har den samfundsvidenskabelige del af historien sikret mig en objektiv viden af samfundet igennem den kvantitative og komparative undersøgelse. Men historie arbejder ud fra et mere generaliserende standpunkt, så man ikke i stand til at gå bag om individet og dets motiver og det er her vekselvirkningen med dansk kommer til sin ret da dansk faget og de tilhørende humanistiske metoder giver muligheden for gennem litteraturen og sproget at vi kommer helt ned på individ plan og analyserer og fortolker mennesket men ikke de bagvedliggende forhold som historie gør. Altså har fagenes kombination givet et langt større perspektiv til løsningen af problemformuleringen.

 

 


Svar #3
15. juni 2013 af khadijamalik (Slettet)

TUSINDE TAk for begge jeres svar det  hjalp en hel del :)!!!!


Skriv et svar til: hvordan spiller dansk historie sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.