Matematik

CArstens Alder Er 2/5 Af Astrids???

22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)
heii.. jeg har lidt problemer med at finde ud af udregninger i denne opgave.
håber der er nogle der kan hjælpe mig med at lave en udregning. resultatet er vidst 4år.

Carsten er 13 år gammel, og hans mor, Astrid, er 38½ år. hvor mange år varer det, inden Carstens alder er 2/5 af Astrids?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

13 + x = 2/5 * (38½ + x)

isoler x




Svar #2
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

13 + x = 15,4 + 0,4x

13 + 0,6x = 15,4

2,4 = 0,6x

x = 2,4/0,6

x = 4

Er det rigtigt sov jeg gør det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#2 Tja.. eller sådan her:

13 + x = 2/5 * (38½ + x)

13 + x = 2/5 * (77+2x)/2

13 + x = (2*(77+2x))/(5*2)

13 + x = (77+2x)/5

5*(13 + x) = 2x + 77

5x + 65 = 2x + 77

3x = 12

x = 4

Svar #4
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

det er bare en meget længere udregning.. hehe. kan bedere lide min :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

Hehe, hvilken bog har I?

Svar #6
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

hmm... MAT 1. går på htx, 1g.

det er ikke fra bogen, hvis det er det du tænkte på. det er nogle opgaver vi har fået til ferien.. :-)
forresten tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#4 Det er bare i orden... ;-D

Therackoo
;-D

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

Okay, vi har nemlig også fået den opgave (heller ikke taget fra vores bog), så jeg undrede mig bare over, hvor opgaven kom fra. Men det ved du måske ikke?

Svar #9
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

hehe okei ;-) kunne du evt. hjælpe mig med denne opgave:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=135886

Jeg er vildt fatsvag med hensyn til det. hehe :-)

Svar #10
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

hvilken skole går du på?? nej, ved ikke hvor den er fra. har du så også opgaven: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=135886

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

#10
Ikke Frederiksberg HTX. Dog i en radius af... under 25 km(?). Cirka.
Og nej, jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da vi ikke har haft om det.

Svar #12
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

okei. men det er da underligt at vi får præcis sammen opgave, den må stamme fra et sted så jo. hm, spørger min lære på mandag. "hvor han hugger sine opgaver fra" hehe

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

Ja, og du må meget gerne poste svaret her, da min mat-lærer er på kursus, så det er ikke muligt at få svaret fra hans side.

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#13

Mon at du går på Borupgaard Amtsgymnasium??

;-D

Svar #15
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

jo skal jeg gøre. ;-)
så har han bare at hoste ud.. hehe

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

#14
Nitte.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#14 Nej.. du går sikkert på Amtsgymnasiet i Roskilde, da de tilbyder din studieretning... :D

Svar #18
22. oktober 2005 af smølfemig (Slettet)

therackoo, jeg har lagt et indlæg herinde:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=135886
Jeg har opgivet for i dag, tror jeg er fortræt til at få hjernen op at køre. men vil meget gerne have at du kigger på den, og hvis du kan komme med en god "løsning"/svar (what ever) så ville jeg blive glad, for har egentligt ikke tid i morgen, men nytter ikke noget folk bliver sure på mig, når jeg ikke kan forstå det. heh ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#18

Jeg har desværre ikke lært om funktioner eller forskrifter endnu, så jeg kan antageligvis ikke hjælpe.

Desværre.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. oktober 2005 af maltbolsje (Slettet)

#17
Hehe - dog ikke.
Nu stopper vi vist julelegene.
Hvor kan du forresten se det henne? Det er da smart.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.