Studievalg og videregående studie

Gennemsnit for STX

16. juni 2013 af powerfull499 (Slettet)

Jeg ser mange på nettet og herinde, der er forvirrede over, hvordan gennemsnittet på STX fungerer. Forvirringen bliver ikke mindre af, når sider som "mitsnit.dk" og "softit.dk" spytter to forskellige værdier ud, når man sætter samme tal ind.

Jeg har derfor søgt rundt på nettet i lang tid, og jeg håber, at der er én, der kan bekræfte, at det, som jeg har fundet ud af, er rigtigt. Problemet ved "mitsnit.dk" er, at den regner det som om, at eksamenskaraktererne vægter 2 eller 1,5, hvis man kun skal op i én ting i et A-nivea eller B-niveau fag. På softit.dk regnes det på en anden måde. Der vægter eksamenskaraktererne og årskaraktererne præcist det samme. Jeg vil mene, at softit.dk gør det rigtigt.

Hvis man fx har fået følgende resultat:

12 fysik mundtlig, 12 fysik skriftlig og 4 i fysik skriftlig til eksamen. Da det er et A-fag med to dimensioner, en mundtlig og skriftlig, så vil den mundtlige og den skriftlige vægte 1 hver. Da den skriftlige del dermed tæller 1, og man skal op til eksamen i dette, så tæller denne også 1, da de skal vægte det samme. Derfor ender man med et snit på:

(12*1+12*1+4*1)/1+1+1 = 9,33

Sådan vil jeg mene, det skal regnes.

"mitsnit.dk" beregner det dog på denne måde. Her vægter prøvekarakteren 2. Dvs.

(12*1+12*1+4*2)/1+1+2 = 8

Som nævnt vil jeg mene, at det første er rigtigt, men er der nogen, der kan bekræfte det?
Kilder, der understøtter min påstand:

http://www.htg.dk/default.asp?PageID=1821

Samt

http://www.viborgkatedralskole.dk/elev-paa-vk/beregn-karaktergennemsnit/

Jeg har kigget på uvm.dk, men underligt nok kan jeg ikke finde en ordentlig (og officiel) redegørelse for, hvordan det fungerer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af over9000 (Slettet)

uvm har mulighed for, at man kan skrive til en supporter som kan hjælpe dig med sådan noget.

I bruger ikke lectio? Den udregner det automatisk for dig. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2013 af RMC (Slettet)

mitsnit.dk 


Svar #3
21. juni 2013 af powerfull499 (Slettet)

Som nævnt i mit første indlæg, regner mitsnit.dk forkert, - rigtig meget endda. Jeg har endda kontaktet webmasteren, som indrømmede, at den regnede forkert. De undersøger nu sagen.

Her er et link til en hjemmeside, som regner rigtigt: http://softit.dk/snit.asp
- og efter en del research føler jeg mig overbevist om, at den gør det rigtigt. Den er i hvert fald i overenstemmelse med Lectio og mine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2013 af RMC (Slettet)

Hovsa

Hmm I vores portfolio får den det samme som ved Mitsnit.dk

Jeg går dog også på HTX

Burde det ikke være på samme måde alligevel?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2013 af RMC (Slettet)

Hovsa :D

I vores portfolio-system er der også en gennemsnitsberegner, som giver den samme resultat som ved mitsnit.dk. Jeg går dog også på HTX, ved ikke om det spiller en rolle?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1361715 hvor der henvises til Eksamensbekendtgørelse på Retsinformation.

Foreløbigt eksamensresultat er det vægtede gennemsnit af alle de karakterer, der forekommer på eksamensbeviset (årskarakterer plus eksamenskarakterer). Vægtene afhænger af fagenes niveauer, A = 2, B = 1,5 , C = 1.

Det foreløbige eksamensresultat skal mindst være lig med beståkravet (02) for at bestå hele eksamen.

Dernæst kan det foreløbige eksamensresultat korrigeres til det endelige eksamensresultat med en faktor (1,03 eller 1,06), hvis antallet af A-niveaufag overstiger det påkrævede minimum for uddannelsen.


Svar #7
21. juni 2013 af powerfull499 (Slettet)

Det svarede ikke på ret meget, Andersen. 
RMC: Det er i hvert fald ikke sådan på STX. Det føler jeg mig overbevist om.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du er tilsyneladende kun interesseret i at beregne gennemsnittet for et enkelt fag. Det er så gennemsnittet af de karakterer, der er givet i det pågældende fag (årskarakterer samt eventuelle eksamenskarakterer). Fagets niveau spiller ingen rolle i forbindelse med beregningen af fagets egen gennemsnitskarakter.

I dit eksempel, hvor der foreligger 3 karakterer inden for faget, er fagets resultat gennemsnittet af de 3 karakterer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2013 af RMC (Slettet)

Jeg har fx været op i mundtlig fysik og biologi på B-niveau, som begge vægtes til 1,5 i systemet. Er det en fejl så?


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej det er da ikke en fejl. Vægten har betydning for beregningen af gennemsnittet af alle de afgivne karakterer, dvs det færdige eksamensresultat. Ved beregningen af gennemsnittet for et enkelt fag, er fagets vægt og karakterernes vægte i det samlede resultat uden betydning.


Svar #11
21. juni 2013 af powerfull499 (Slettet)

RMC: Du er stødt på undtagelsen. Alle fag som er på B-niveau, men som man kun kan komme op i mundtligt til eksamen vægter 1,5. Det er underligt, at der er sådan, da hvis man kommer op i engelsk B vægter hver eksamen 0,75.
Andersen: Du har ret i, at der er ikke er meget i at regne gennemsnit ud inden for ét fag, men man kan stadig sagtens vise princippet. Jeg er ret godt inde i reglerne nu.

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. juni 2013 af RMC (Slettet)

I see. Det vil sige mitsnit.dk regner rigtigt?


Svar #13
24. juni 2013 af powerfull499 (Slettet)

Ikke for STX. Der regner den meget forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. juni 2013 af RMC (Slettet)

hvad med http://karakterberegner.dk/htx.html ? Er den også forkert?


Skriv et svar til: Gennemsnit for STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.