Biologi
Biologi: Blodsukkeret
Hej :)
Jeg har brug for hjælp med følgende spørgsmål:
Vurder relevansen af at spise stivelsesholdig mad frem for mad med højt indhold af glukose eller roesukker.
- Kom herunder ind på betydningen af dette for personer med diabetes.
Svar #1
16. juni 2013 af exatb
Stivelse er lange sukkermolekyler, der kun langsomt afgives til blodbanen, fordi det tager tid at nedbryde dem. Det giver et mere stabillt blodsukker, og det er en fordel for diabetikere, som jo har problemer med det insulin som skal regulere blodets sukkerindhold. Glukose afgives hurtigt til blodbanen og giver store udsving i blodsukkeret. Først højt og derefter lavt, og det vil få kroppen til at føle sult selv om den egentlig ikke mangler næring. Man kan derfor let komme til at spise for meget og tage på i vægt.
Skriv et svar til: Biologi: Blodsukkeret
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.