Biologi

Biologi: Blodsukkeret

16. juni 2013 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har brug for hjælp med følgende spørgsmål:

Vurder relevansen af at spise stivelsesholdig mad frem for mad med højt indhold af glukose eller roesukker.
- Kom herunder ind på betydningen af dette for personer med diabetes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af exatb

Stivelse er lange sukkermolekyler, der kun langsomt afgives til blodbanen, fordi det tager tid at nedbryde dem. Det giver et mere stabillt blodsukker, og det er en fordel for diabetikere, som jo har problemer med det insulin som skal regulere blodets sukkerindhold. Glukose afgives hurtigt til blodbanen og giver store udsving i blodsukkeret. Først højt og derefter lavt, og det vil få kroppen til at føle sult selv om den egentlig ikke mangler næring. Man kan derfor let komme til at spise for meget og tage på i vægt. 


Svar #2
16. juni 2013 af Hijsa

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2013 af 123434

Højt glykæmisk indeks:såsom kage, slik og hvidt brød:giver et ustabilt blodsukker. Lavt glykæmisk indeks: såsom gulerødder giver mere stabilt blodsukker.


Skriv et svar til: Biologi: Blodsukkeret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.