Biologi

Fedtstoffer i biologi C-niveau, eksamen

17. juni 2013 af trineh18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål om fedtstoffer og hvad de går i kroppen, den første sætning lyder "fedtstof er livsvigtigt for cellerne som byggesten og velegnet som energireserve i fedtcellerne" men, hvad menes det med sætningen "Det giver kroppen noget at stå imod med ved sygdom, graviditet, sult og langvarige sportspræsentationer" stå imod hvad?

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af Dulugtergrimt

Det er sådan, at når man er syg eller gravid eller dyrker langvarig sport, eksempelvis løb, så forbruger du mere energi end hvis du ligger på sofaen og feder den. Hvis du ikke har adgang til en energi-reserve, så kan din krop ikke fungere. Så det er simpelthen for at kunne stå imod det øgede energi-forbrug, som du har, under de situationer der er nævnt. Jeg vil dog medgive at det er en ret dårlig formulering.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2013 af 123434

I tilfælde af nævnte sygdomme, graviditet, sult osv. det er da, der man har aller mest brug for fedtet. I gamle dage fik urmenneskerne ikke altid aftensmad i lange perioder, dog var de udstyret med fedtdepoter, som skulle undgå døden for dem. I dag har mennesket samme gener som urmennesket, men vores livstil har ændret sig utroligt meget.


Skriv et svar til: Fedtstoffer i biologi C-niveau, eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.