Debat

Karakter til gymnasiet

17. juni 2013 af Maria10101 - Niveau: 8. klasse
Hej. Jeg går i ottende klasse, og har lige fået min halvårskarakter. Jeg ønsker virkelig at komme på gymnasiet efter niende, altså stx. Men jeg er ikke sikker på at mine karakter er gode.
Min lærer siger, at karakterne spiller en stor rolle. Men nogle siger, at karakterne ikke betyder noget.
De ser sådan her ud;

Dansk læsning (læseprøve) : 7
Retskrivning (diktat) : 7
Skr. Fremstilling (stil) : 7
Mundtligt : 4

Matematik:
Færdighed : 12
Problem: 10
Mundtligt: 10

Engelsk
Skriftlig: 10
Mundtlig 10

Tysk
Skriftlig ; 10
Mundtlig : 7

Fysik/kemi : 10
Biologi : 7
Geografi : 7

Historie : 10
Samfundsfag : 7
Kristendomskundskab : 10




Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2013 af Quetzal (Slettet)

Hej!

På det gymnasium hvor jeg var på brogbygning, fik vi at vide at der som sådan ikke var nogen "skillelinje" i forhold til karakterer, som man skal ligge over, der afgør om man blev optaget eller ej. Derimod skulle man være erklæret uddannelsesparat, eller man skal til en samtale med dem, hvis man ikke var blevet det og gerne ville på gymnasium.

Men det ser ikke ud til, du har noget at frygte. Dine karakterer ser rigtig fine ud! Klart over middel! :) Rigtig mange gymnasier optager elever med karakterer, der ikke er ligeså gode som dine.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2013 af JJ-cool (Slettet)

SOm gymnasielærer vl jeg anbefale dig at give den en skalde i matematik og især i dansk, for der er ikke så meget at løbe på - når det er sagt - kan du jo blot være ligeglad med mulige lave karakterer i dansk ogh mat (mundtligt


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2013 af ninjamus (Slettet)

Den gang jeg gik i ottende, hørte jeg mange sige at man skulle have et snit på 7 for at komme på gym.

Men i virkeligheden tror jeg bare at man skal erklæres uddannelsesparat. Og det er ens lærere der gør det. Men jeg tror ikke at at du har noget at frygte. Det var med lignende karakterer jeg blev optaget på gymnasiet. Og hvis du er nervøs, så har du jo næste år til at forbedre dine karakterer. Jeg har selv lavet en kæmpe forbedring siden ottende.

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juni 2013 af Hijsa

Der er ikke noget klart snit du skal have i folkeskolen for at kunne blive optaget på gymnasiet. Sådan som det ser ud nu har du meget fine karakter, og jeg kan ikke se hvorfor din lærer ikke skal kunne godkende at du er egnet til gymnasiet. Ellers er der jo altid en optagelsesprøve. Men det skal nok gå - idag er det at blive optaget på et gymnasium så let som ingenting. Det svære er bare at blive derinde ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juni 2013 af mette48

#2 har vist misforstået din skrivemåde i #0. med 12, 10 og 10 i matematik er det vist ikke nødvendigt at "give den en skalde" i det fag.

Jeg vil anbefale dig at gøre noget ved dansk. Du bør satse på at blive bedre til at læse. Brug ferien til at læse, det kan være fagliteratur om et emne der interesserer dig eller det kan være romaner. Jeg ved at der er en del, der har fået stor glæde af at læse Herry Potter bøgerne. De er ukompliseret at læse og er samtidig spændende. Og så giver de læsetræning. Snak med biblioteket om de kan anbefale noget tilsvarende om et område, du synes er interessant.

Læs, og vær ligeglad med om andre synes, det du læser er for barnligt (gamle børnebøger kan også give læsetræning og så får man et indblik i hvordan verden var skruet sammen i gamle dage).


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juni 2013 af JJ-cool (Slettet)

#5 øv du har ret - men mener iøvrig det samme som dig i dansk. Og for at være mre præcis:

 Maria: Hvordan er dine færdigheder i skr. dansk - jeg kan se på karaktererne, at du får middel (7) men af erfaring kan det blive et problem, hvis du har en dårlig syntaks - dvs har mange typiske fejl i sætningsdannelse - for det er svært at rette afgørende op på med de få afleveringer, der er i dansk i gymnasiet  - se min profil om min baggrund


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. juni 2013 af LeonhardEuler

#0. Man bedømmes udelukkende på ens Uddannelsesparathed. Det bliver du introduceret i næste skoleår, af din såkaldte ''uddannelsesvejleder''. 

Jeg understrege, at dine karakter på ingen måder er dårlige, selvom du kunne stramme op på nogle af fagene. For eksempel vil jeg -ligesom #5- råde dig til at forbedre dine læseevner, samt ''skriveevner''. 

Forsøg med lidt sværere tekster. Jeg kan fx. rådgive biografier fra kendte mennesker, samfundsrelevante tekster, Politikens artikler ovs. Med hensyn til det mener jeg, du skal forbedre din ordforråd (sværere ord kan du slå op på nettet), læsehastighed ovs. 
 

Når du er gør dette, så opnår viden om hvordan andre tekster er skruet sammen, sammensætning af sætninger, fremmedord. Alt dette nye viden kan du bruge i dine stile, og dermed formår du at blive bedre i 2 eller flere områder!

 

Men generelt har du gjort det fint. Man kan ikke være god til alt!

 

Og med hensyn til gymnaiset, så skal du OVERHOVEDET ikke frygte noget. Du bliver med 100% optaget. Det du skal være opmærksom på er at du ikke går kold, eller mister lysten. 

Karakter spiller en stor i  gymnasiet, hvis du skal på en videregående uddannelse. Fx. Medicin, kræver en minimum gennemsnitkarakter på 10,9 (Mener jeg nok) på gym. Men igen intet at frygte, hvis man vil det, så kan man det!


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. juni 2013 af IsabellaFF

Jeg er også sikker på, at du bliver optaget hvis du ellers viser en faglig og personlig parathed - lav dine lektier, deltag i undervisningen og gør dit bedste i afleveringerne. Dog vil jeg give de andre ret i, at du skal læse nogle bøger så du kan blive bedre til at læse. Det udvider også dit ordforråd. Jeg kender mange med dårligere karakterer end dig som er blevet optaget på gymnasiet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. juli 2013 af pinklife (Slettet)

De kigger ikke efter karakterer (i hvert fald ikke officielt). De kigger på, om du er erklæret uddannelsesparat, som mange andre og skriver. Jeg går på gymnasie nu, og jeg fik dårligere karakterer end dig, og jeg kom ind. Jeg har ingen problemer på gymnasiet, og jeg klarer mig faktisk rigtig godt, så du skal ikke bekymre dig. :)


Skriv et svar til: Karakter til gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.