Matematik
ReD MaRiE....PlEaSe
22. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa igen…
Jeg vil bare li spørg igen om denne opgave…men dengang vil j have j til at se om den er rigtig…så bliver j total gladJ
Opgaven lød:
Der slipper gas ud af en kugleformet ballon med hastigheden 900 cm^3/s. På et vist tidspunkt er radius 36o cm. Med hvilken hastighed aftager ballonens overflade til dette tidspunkt??
Jeg har gjort sådan:
1. v(t): 4/3 * pi* 360^3 = 195432195,8
2. A(t) : 4* pi * 360^2= 1628601,7
Find rumfang:
195432195,8-900= 195431295,8
solve(195431295,8= 4/3 * Pi* r^3) = 46655783,1
Hvad gøre jeg så bagefter??? Kan simpelthen ikke kom videre…skal det sættes i kvadratrod???
Et legeme med massen 5,0 kg påvirkes af en konstant resulterende kraft på 2,5 N. Legemet bevæger sig retlinjet i kraftens retning. Til tidspunkt t=0 sættes s=0. Begyndelseshastigheden er v0= 0,30 m/s.
Bestem legemets acceleration a, hastighed v og sted s som funktion af tiden t.
Bestem legemets position til tidspunkterne 10 s, 20 s, 100 s.
Please en eller anden der kan forklare mig præcist hvordan jeg skal start…
Jeg vil bare li spørg igen om denne opgave…men dengang vil j have j til at se om den er rigtig…så bliver j total gladJ
Opgaven lød:
Der slipper gas ud af en kugleformet ballon med hastigheden 900 cm^3/s. På et vist tidspunkt er radius 36o cm. Med hvilken hastighed aftager ballonens overflade til dette tidspunkt??
Jeg har gjort sådan:
1. v(t): 4/3 * pi* 360^3 = 195432195,8
2. A(t) : 4* pi * 360^2= 1628601,7
Find rumfang:
195432195,8-900= 195431295,8
solve(195431295,8= 4/3 * Pi* r^3) = 46655783,1
Hvad gøre jeg så bagefter??? Kan simpelthen ikke kom videre…skal det sættes i kvadratrod???
Et legeme med massen 5,0 kg påvirkes af en konstant resulterende kraft på 2,5 N. Legemet bevæger sig retlinjet i kraftens retning. Til tidspunkt t=0 sættes s=0. Begyndelseshastigheden er v0= 0,30 m/s.
Bestem legemets acceleration a, hastighed v og sted s som funktion af tiden t.
Bestem legemets position til tidspunkterne 10 s, 20 s, 100 s.
Please en eller anden der kan forklare mig præcist hvordan jeg skal start…
Svar #1
22. oktober 2003 af Brian (Slettet)
- Du skrev:
Jeg har gjort sådan:
1. v(t): 4/3 * pi* 360^3 = 195432195,8
2. A(t) : 4* pi * 360^2= 1628601,7
- God ide at regne rumfang og areal ud svarende til den radius du har fået opgivet!
Find rumfang:
195432195,8-900= 195431295,8
solve(195431295,8= 4/3 * Pi* r^3) = 46655783,1
- Jeg regner med, at din plan er at finde den nye radius lige eefter at de 900 cm^3 er sluppet ud, for derefter at regne det nye areal ud, har jeg ret?
Det følgende lyder måske hårdt, men jeg vil opfordre til, at du SELV løser ligningen - dit "solve" tyder på at du prøver at få et eller andet maskineri til at gøre det, men du vil lære langt mere af selv at gøre det. Du skal isolere r. På et tidspunkt vil du have
195431295,8/(4/3 * Pi)= r^3.
Hvad venstresiden her giver i konkrete tal har jeg ikke regnet efter, men når du har dette tal, kan du isolere r ved at gøre det omvendte af at sætte i tredie - og det er at tage kubikrod, hvilket også er det samme som at opløfte til potensen (1/3). Husk at resultat skal give lidt mindre end 360, der jo var den gamle radius - på denne måde kan du følge med i om din udregning er rimelig.
Derefter skulle du så kunne regne det nye areal ud og så sluttelig trække de to arealer fra hinanden.
Som jeg har nævnt i en tidligere tråd er forskellen i arealer ca. 5 cm^2.
Og endelig vil jeg undskylde, at jeg hærgede dig med differentialregning i den forrige tråd... Hvis noget kokser så skriv igen ;-)
Jeg har gjort sådan:
1. v(t): 4/3 * pi* 360^3 = 195432195,8
2. A(t) : 4* pi * 360^2= 1628601,7
- God ide at regne rumfang og areal ud svarende til den radius du har fået opgivet!
Find rumfang:
195432195,8-900= 195431295,8
solve(195431295,8= 4/3 * Pi* r^3) = 46655783,1
- Jeg regner med, at din plan er at finde den nye radius lige eefter at de 900 cm^3 er sluppet ud, for derefter at regne det nye areal ud, har jeg ret?
Det følgende lyder måske hårdt, men jeg vil opfordre til, at du SELV løser ligningen - dit "solve" tyder på at du prøver at få et eller andet maskineri til at gøre det, men du vil lære langt mere af selv at gøre det. Du skal isolere r. På et tidspunkt vil du have
195431295,8/(4/3 * Pi)= r^3.
Hvad venstresiden her giver i konkrete tal har jeg ikke regnet efter, men når du har dette tal, kan du isolere r ved at gøre det omvendte af at sætte i tredie - og det er at tage kubikrod, hvilket også er det samme som at opløfte til potensen (1/3). Husk at resultat skal give lidt mindre end 360, der jo var den gamle radius - på denne måde kan du følge med i om din udregning er rimelig.
Derefter skulle du så kunne regne det nye areal ud og så sluttelig trække de to arealer fra hinanden.
Som jeg har nævnt i en tidligere tråd er forskellen i arealer ca. 5 cm^2.
Og endelig vil jeg undskylde, at jeg hærgede dig med differentialregning i den forrige tråd... Hvis noget kokser så skriv igen ;-)
Skriv et svar til: ReD MaRiE....PlEaSe
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
