Matematik

vektorfunktioner

20. juni 2013 af Mariahej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder og forbereder mig til eksamen omkring vektorfunktioner, og er stødt på begrebet skalarfunktion. Er det bare det sammen som en almindelig vektor eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2013 af mathon

 

                 skalarfunktion = tal-funktion i modsætning til en vektorfunktion

                 en vektor gange en vektor = skalarproduktet = dotproduktet er en skalar = en talværdi


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. juni 2013 af SuneChr

En vektorfunktion er på formen        hvor t er en uafhængig variabel.  En skalar funktion har formen    y  =  h (t) .   (Linjeskift fungerer åbenbart ikke længere her på portalen, eller er det kun i min computer?).


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2013 af SuneChr

                                                      Skalarfunktionen for de to vektorfunktioner er          (Linjeskift fungerer ikke.)


Svar #4
20. juni 2013 af Mariahej (Slettet)

Jeg takker!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2013 af SuneChr

# 4    og jeg spurgte # 2


Skriv et svar til: vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.