Generelt

Gym: C-, B- og A-niveau?

20. juni 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kære SP

Jeg ved godt, at hvis man fx har matematik på C-niveau, så er det i et år man har det osv. Jeg har valgt matematik på A. Jeg vil godt forberede mig lidt till næste år, men jeg ved ikke, om jeg skal låne matematikbøger på A- eller C-niveau. Den måde jeg har forstået det på, er at a-niveau selfølgelig er sværere end c-niveau og b-niveau. Men har jeg så ikke matematik på c-niveau det første år, b-niveau det andet år og a-niveau det tredje år? Jeg har hørt, at man har idræt på c-niveau i tre år. For mig giver det ikke mening. Jeg forstå det slet ikke, jeg er helt forvirret. Jeg håber der er en der kan hjælpe mig. 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Der er nogle grundlæggende ting I forventes at kunne når I starter i gymnasiet. OK de ved godt i ikke kan dem alle sammen, men det er en fordel for jer selv at kunne dem.

En af de ting jeg er støt på mange gange her er kvadratsætningerne. De omtales ikke med denne betegnelse i folkeskolen, men de burde være kendt, det er  (a+b)2= ..., (a-b)2 = ...og (a+b)(a-b)= ...

Grundlæggende reduktion og ligninger er det også en fordel at have styr på.

Disse emner kan du finde på flere forskellige niveauer i matematikbøger du kan låne på biblioteket. Hellere starte på et lavt niveau og lære det fra grunden, end at blive forvirret over noget, der er for svært.


Svar #2
21. juni 2013 af la12 (Slettet)

Ok, tak for hjælp. Det vil jeg så gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2013 af Anxyous (Slettet)

Det er korrekt, at du (mere eller mindre) har C-niveau første år, B-niveau andet år og A-niveau tredje år. Din lærer kan dog vælge at rokere lidt rundt, så du egentlig får A-niveau stof i løbet af andet år, fordi din lærer ved, at du alligevel skal igennem det hele.

Idræt er en undtagelse. Du har det, korrekt nok, på C-niveau i tre år.


Svar #4
21. juni 2013 af la12 (Slettet)

Tak for det. Det var svaret jeg ledte efter. 


Skriv et svar til: Gym: C-, B- og A-niveau?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.