Kemi

Hjælp til Kemi

20. juni 2013 af malt0479 (Slettet)

Hej

Skal op i kemi om to dage, har lidt problemer med en opgave som jeg ville høre om i kunne hjælpe mig med. opgaven ser således ud:

Der skal laves 200 mL 0,150 mol/L Na_2 SO_4.
Hvor stor en stofmængde Na_2 SO_4  skal der anvendes?

• Beregn massen af denne stofmængde Na_2 SO_4

• Beskriv, hvordan man i praksis laver opløsningen

Håber der er nogle der kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2013 af ChemistryIsKey

Du beregner den nødvendige stofmængde ved formlen

     n = c * V = 0.150 mol/L * 0.2 L = 0.03 mol

For at beregne massen skal du nu finde den molare masse for Na2SO4. Det gør du ved at lægge den molare masse for de deltagende atomer sammen. Derfor burde du få

     M(Na2SO4) = 2 * M(Na) + M(S) + 4 * M(O) = 2 * (22.99 g/mol) + 32.06 g/mol + 4 * (16.00 g/mol) = 142.04 g/mol

Nu kan du herefter beregne den nødvendige masse ved

     m = n * M = 0.03 mol * 142.04 g/mol = 4.26 g

For at lave opløsningen gå da frem på følgende måde:

1) Afvej og tilføj 4.26 g Na2SO4 til en 200 mL målekolbe

2) Fyld op med demineraliseret vand til 200 mL mærket

3) Vend evt. målekolben et par gange (MED prop på :P)

Håber det hjalp og held og lykke! :)


Svar #2
21. juni 2013 af malt0479 (Slettet)

Mange tak hjælpen!:)


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.