Matematik

Hypotenusen --> retvinklede trekanter

22. juni 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Hvad menes der med Inddrag formler for cos, sin, og tan i retvinklede trekanter, hvor hypotenusen ikke er 1.

Er det, fordi der er en regel for, hvor hypotenusen ikke er 1, eller ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis hypotenusen er lig med 1, er formlerne de simple formler fra enhedscirklen. Når hypotenusen c ikke er lig med 1, ser formlerne en anelse mere komplicerede ud:

sin(A) = cos(B) = a/c ,

cos(A) = sin(B) = b/c

tan(A) = cot(B) = a/b


Svar #2
22. juni 2013 af nejvelda

Forstår altså ikke formlerne :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Hvis hypotenusen ikke er 1, bruger man en trekant, der er ensvinklet med den givne trekant og har hypotenusen 1, til at beregne siderne sin cos og tan til vinklerne i trekanten.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2013 af abcxyz (Slettet)

Hej

Tjek FriVidens video ud, her forklares, hvordan formlerne for retvinklede trekanter udledes, og hvorfor de gælder en hvilken som helst retvinklet trekant. (Formlerne udledes netop ved at finde en forstørrelsesfaktor mellem ensvinklede trekanter, hvoraf en er uafhængig af enhedscirklen)

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ohoo03A38c0#at=316


Svar #5
22. juni 2013 af nejvelda

Altså jeg forstår det simpelten ikke! :S

Så når hypotenusen er 1, så er det noget med enhedscirkler. og når den så ikke er 1 er det nogle andre formler? men jeg står det ikke, hvilke formler skal jeg bruge

sin(v)=mod/hyp

cos(v)=hos/hyp

tan(v)=mod/hos

eller er jeg forkert på den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad har du gjort for at forstå den video #4 har givet dig et link til?

Har du tegnet trekanten og den tilsvarende trekant med enhedscirklen lagt ind med centrum i den vinkel du vil finde?


Svar #7
22. juni 2013 af nejvelda

Så det her : Inddrag formler for cos, sin, og tan i retvinklede trekanter, hvor hypotenusen ikke er 1 betyder at jeg skal komme ind på enhedscirklen? :S


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. juni 2013 af mathon

se


Svar #9
22. juni 2013 af nejvelda

#8

Mange tak for dokumentet!

SÅ altså jeg skal inddrage enhedscirklen? Er det det som, ... hvor hypotenusen ikke er 1 betyder (altså opgave formuleringen fra #0) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2013 af mathon


Svar #11
22. juni 2013 af nejvelda

Inddrag formler for cos, sin, og tan i retvinklede trekanter, hvor hypotenusen ikke er 1. 

Ovenstående er et eksamensspørgsmål. Mit spørgsmål er så, hvad skal jeg gør til den mundtlig eksamen for at opfylde kravene til dette eksamensspørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. juni 2013 af mathon

når C = 90º              

               sin(v)=mod/hyp      dvs   sin(A) = a/c         sin(B) = b/c

               cos(v)=hos/hyp      dvs   cos(A) = b/c        cos(B) = a/c

               tan(v)=mod/hos     dvs  tan(A) = a/b          tan(B) = b/a


Skriv et svar til: Hypotenusen --> retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.