Biologi

Er penicillin godt eller dårligt?

22. juni 2013 af StudyHard100 (Slettet)

Hej alle sammen:)


Jeg er i gang med at arbejde med emnet penicillin. Jeg er lidt splittet så derfor vil jeg gerne spørge jer, om hvad i synes:)
Er penicillin egentlig godt eller dårligt?


For vi ved jo at når vi bruger for meget penicillin bliver bakterierne resistente, og det medføre til at vi ikke kan bekæmpe bakterier med penicillin, som så medføre til at vi måske skal gå igennem en selektion, hvor de svage dør og de stærke overlever…
Men vi kan jo heller ikke gemme hvidundermidlet til side. Vi skal da udnytte det nu hvor vi alligevel har det. For mange mennesker kan ikke leve uden penicillin (bogstavelig talt), og folk vil dø af en lille sygedom, såsom halsbetændelse eller mellemørebetændelse.
Så hvad synes i man skal gøre? Kom gerne med andre holdninger og tanker!:)

 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af 123434

Man skal være helt sikker på, at patienten rent faktisk har en bakterie. Patienten må ikke stoppe sin behandling, før alle bakterierne er slået ihjel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2013 af peter lind

Eftersom det redder menneskeliv må det betragtes som godt. At man så også misbruger det er en anden sag


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2013 af mathilde499 (Slettet)

Hej,

Hvis der virkelig er behov for det (og man er døden nær eller i smerte), så skal man selvfølgelig have penicillin.
Ellers ikke.

Jeg tror aldrig selv at jeg har taget pencillin. Men jeg tager også kun sjældent piller og lignende. Plejer at lade min krop komme sig af sig selv - også selv om jeg, når jeg er syg, har det mega elendigt (kaster ustoppeligt op mv.). Har fx været syg en uge med opkast og næsten ingen mad/drikke. Men har ikke taget medicin for det (hvis det overhovedet er muligt for den slags?) ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2013 af SuneChr

http://www.ssi.dk/Aktuelt/Nyhedsbreve/EPI-NYT/2012/Uge%2051a%20-%202012.aspx     →               Sundhedsstyrelsens vejledning om lægers ordination af antibiotika


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2013 af Dulugtergrimt

Nu er penicillin langt fra det eneste antibiotika-middel på jorden, og det lykkes nu som regel at nakke penicillin-resistente arter ret effektivt med andre midler. Det værste er de methicillin-resistente stafylokokker, men disse er der også midler imod. Vi kører en konstant kamp mod bakterierne, og der bliver hele tiden udviklet ny medicin. Heldigvis er hospitalerne dygtige nok til at dræbe alle bakterier, så resistens ikke opnås. Desuden gives antibiotika i doser, der er 5-10 gange over den "nødvendige" dosis. Dette sikrer, at en bakterie virkeligt skal være resistent, hvis den skal overleve.

Mht. halsbetændelse og mellemørebetændelse er det nødvendigt at behandle det. Bakteriel halsbetændelse kan give nyre- og hjerteproblemer der kan slå patienten ihjel. Mellemørebetændelse kan give meningitis, hvilket man også dør af. Vi er nødt til at behandle de sygdomme, som patienterne får. Fordi vi kan!

#3 Jeg ser det som usandsynligt at du aldrig har taget antibiotika. Forældre pyldrer meget om deres børn. Øredråber, øjendråber osv. indeholder antibiotika, og det er sådan nogle ting, som små børn optræder med.


Skriv et svar til: Er penicillin godt eller dårligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.