Matematik

Lineære vækst

24. juni 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Jeg skal angive vækstegenskaben ved lineær vækst. Men jeg ved ikke helt hvad det er.

Er det dette: Når den uafhængige variabel vokser med en bestemt størrelse Δx, vokser den afhængige variabel med en bestemt størrelse a*Δx.

Hvis det er det, så forstår jeg altså ikkehvad  Δx og a*Δx er.

Og hvis det ikke er det, så må nogen meget gerne forklare mig det.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af mathon

for en lineær funktion
                                                   y = ax + b
er
                                                   Δy = a•(x+Δx) + b  -  (a•x + b) = a•x + a•Δx + b - a•x - b = a•Δx


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2013 af 123434 (Slettet)

y vokser samme mængde som x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2013 af PeterValberg

Δx er en tilvækst på x-aksen, tilsvarende er Δy den tilhørende y-tilvækst.

Se tegning herunder:    Δx = x2 - x1  og  Δy = y2 - y1

Forholdet Δy/Δx er lig med linjens hældningskoefficient a

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Eftersom hældningskoefficienten i lineær vækst vokser med konstant størrelse, så vil y-værdien også vokse med konstant størrelse, afhængigt af x-værdien.


Hvis man har y = 2x 

Så vil y-værdien altid være dobbelt så stor som x-værdien. 

 


Skriv et svar til: Lineære vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.