Fysik

Hvad er magnetisk fluxtæthed?

25. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

Hvad er magnetisk fluxtæthed?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2013 af hesch (Slettet)

Hvis du sender strøm gennem viklingen i en elektromagnet, udsættes kernen for en magnetomotorisk kraft ( MMK ), altså et magnetisk felt, med en feltstyrke, der måles i enheden A/m. Dette felt kaldes også for H-feltet. Dette felt har analogier til elektrisk spænding.

Når du har en elektrisk spænding i et elektrisk kredsløb, fremkommer der er elektrisk strøm, f.eks. givet ved I = U / R.

Aanlogt hermed vil der i et magnetisk kredsløb, med en MMK, fremkomme en magnetisk flux, målt i Weber ( Wb ). Tætheden af denne flux måles så i Wb/m2 = Tesla. Denne størrelse kaldes også  B-feltet eller den magnetiske induktion, og svarer altså til en elektrisk strøm.  Svarende til  I = U / R  formulerer man: B = μ * H, hvor μ er den magnetiske permeabilitet ( ledningsevne ).

I vacuum er μ = 4π*10-7,  i jern er μ ca. en faktor 1000 større.

Et magnetisk felt har en energitæthed på  ½*B*H   J/m3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juli 2013 af mathon

 

            magnetisk fluxtæthed = magnetisk induktion = B

            dvs magnetfeltets styrke målt i

            N / (A·m) = (Nm / A) /m2 = (Nm·s / As) / m2 = (J·s / C) / m2 = (J/C) · s / m2 = V·s / m2 = Wb/m2 = Tesla


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juli 2013 af mathon

eksempel:

    En jævnstrømsførende leder af længden L vinkelret på et homogent magnetfelt af styrken B
    påvirkes af kraften

                                       F = B • I • L
                 hvoraf
                                       B = F / (I•L)


Skriv et svar til: Hvad er magnetisk fluxtæthed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.