Matematik
Vektor
24. oktober 2005 af
KR. (Slettet)
Heysa! Har lidt problemer med flg. opgave:
Bestem tallet k, så vektorerne b = (8 4) og c = (1 k), men hvordan bestemmer jeg k??
Bestem tallet k, så vektorerne b = (8 4) og c = (1 k), men hvordan bestemmer jeg k??
Svar #1
24. oktober 2005 af FredeW (Slettet)
Du må nok hellere lige få med, hvad det er vektorerne skal være ;-)
Svar #2
24. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)
"..så vektorerne b = (8 4) og c = (1 k)..? så hvad?, står vinkelret på hinanden eller hvad, der må vel stå mere i opgaven?
Svar #4
24. oktober 2005 af Esmil (Slettet)
Du ved godt hvordan man finder længden af en vektor ikke?
For v = (x,y) er længden
|v| = kvrod(x² + y²)
At b og c har samme længde betyder |b| = |c|, så dermed må
kvrod(8² + 4²) = kvrod(1² + k²)
Eller hvis man kvadrerer begge sider:
8² + 4² = 1² + k²
Den ligning er jeg sikker på du selv kan løse.
For v = (x,y) er længden
|v| = kvrod(x² + y²)
At b og c har samme længde betyder |b| = |c|, så dermed må
kvrod(8² + 4²) = kvrod(1² + k²)
Eller hvis man kvadrerer begge sider:
8² + 4² = 1² + k²
Den ligning er jeg sikker på du selv kan løse.
Skriv et svar til: Vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
