Matematik

Find X

12. juli 2013 af DadoDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

Hvordan regner man med brøker i en ligning? 

 

F.eks. denne 

 

5/3x+4 = x-4 

 

Det skal give -12, men aner ikke hvordan. Har snart prøvet alt. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juli 2013 af mette48 (Slettet)

5/3x+4 = x-4

hvis opgaven skal give -12 har du skrevet den forkert op

5/3  x + 4 = x -4                    nævneren er 3 gang alle led med 3

(5*3 /3 )x +4*3 = x*3 -4*3      forkorter brøken

5x + 12 = 3 x - 12                  trækker 3x og 12 fra på begge sider

5x-3x +12 -12 = 3x-3x -12-12

2x=-24                      deler med 2

x=-12

Vær mere omhyggelig med at skrive opgaveteksten rigtigt af

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er faktisk skrevet korrekt, når der menes

(5/3)·x + 4 = x - 4

hvoraf

(5/3)·x - x = -4 -4 , eller

((5/3) - 1)·x = -8, dvs.

(2/3)·x = -8

og dermed

c = -8·(3/2) = -12


Svar #3
12. juli 2013 af DadoDK (Slettet)

Så prøvede jeg den, tusind tak, Mette!!!!! Det var virkelig en stor hjælp. 

 


Svar #4
12. juli 2013 af DadoDK (Slettet)

Og tak Andersen! Beklager, hvis jeg har skrevet den forkert op. Men I har formået at gøre det rigtigt alligevel. Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Find X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.