Fysik

Pizza guy

24. juli 2013 af MrING (Slettet) - Niveau: B-niveau

En pizza-fyr køre 15 min til et sted der ligger 10 km væk og vender tilbage ad den samme rute med samme 15 min. Hvad er hans hastighed ? 

v=delta x/delta t ? Jeg får det til 1,5 ? 

Hvordan beregner jeg denne ? Forstår ikke, at de får 40 km/h ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juli 2013 af Yang (Slettet)

Ved konstant acceleration gælder

v= Δs/Δt = 10000m/15*60s = 11 m/s = 40 km/h 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2013 af mathon

eller skrevet  
                       v = s/t  = (10 km) / ((1/4) h) = 40 km/h          da farten er konstant i hele tidrummet
                      
                              

                       


    
                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2013 af Lurch (Slettet)

v= Δs/Δt gælder som sådan altid. Den angiver middelhastigheden i tidsintervallet Δt. I tilfælde af konstant hastighed er v= Δs/Δt den korrekte hastighed under hele turen.
Under accelereret bevægelse, konstant eller ej, passer 
v= Δs/Δt kun som en gennemsnitsfart i tidsintervallet Δt og ikke en øjeblikshastighed. Det er derfor man definerer hastigheden vha. differentialkvotionter, v = ds/dt.
 


Skriv et svar til: Pizza guy

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.