Fysik

Luftskibet Akron

29. juli 2013 af Bryno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det amerikanske luftskib Akron fra ca. 1933 blev båret oppe a helium. Luftskibet var næsten cylinderformet med en diameter på ca. 40 m og en længde på 235 m.  

Jeg har udregnet a) samt b), men c) skaber problemet.

 

a) Beregn Akrons rumfang.

 

V = πr2L = π(40m / 2)2(235 m) = 2.95 * 10m3.

 

b) Hvor stor har opdriften på Akron været?

 

FB = ρLuft * VFortrængt Luft * g = (1.293 kg m-3)(2.95 x 105 m3)(9.8 m s-2) = 3.74 x 106 N

 

c) Hvor stor har luftskibets masse været?

 

- Her ser jeg to mulige løsninger:

 

1) Tyngdekraften er lig med opdriften, dvs.

m = F/ g = FB / g = (3.74 x 10N) / (9.8 m s-2) = 3.82 x 105 kg

2) Massen er givet ved densitet (af helium) gange luftskibets rumfang, dvs.

m = ρHe * V = (0.179 kg m-3)(2.95 x 105 m3) = 52805 kg

 

Kan jeg få assistance med c)? Tak på forhånd & god sommer!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2013 af peter lind

Du må regne med at luftskibet består af andet end helium, så den sidste bergning holder ikke

Hvis luftskibet hverken bevæger sig op eller ned må den totale kraft på luftskibet være 0, så opdriften er lig med tyngdekraften

I din beregning forveksler du masse med tyngdekraft


Skriv et svar til: Luftskibet Akron

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.