Debat

HHX eller STX?

12. august 2013 af Skinkelynett (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle!

Jeg skal nu til at gå i 9. klasse, og er nu kommet til det store spørgsmål... Hvad skal jeg bagefter? Jeg har været i bro-bygning på HHX og HTX, og der fandt jeg ud af at HTX ikke er noget for mig, overhovedet. På HHX fik jeg et godt indtryk af lærerne, og jeg synes at fagene som jeg blev introduceret for var meget spændende. Nu sidder jeg så og tænker om jeg skal vælge STX eller HHX... Min favorit fag er helt klart dansk, engelsk, historie og samfundsfag. Jeg får rimelig gode karakterer i tysk, mine lærere har fortalt mig at jeg også klarer mig godt i matematik, men dog synes jeg ikke selv at det er min stærke side (derfor fravalgte jeg HTX da den næsten kun bestod af naturfag). Jeg har hørt at det sociale niveau på det lokale STX gymnasium er meget bedre end på HHX, dette spiller også en stor rolle for mig. Jeg har også hørt at alt det økonomiske som man lærer på HHX skal man alligevel starte forfra med når man skal på sin vidergående uddannelse, hvis man altså går i den retning. På STX har jeg hørt at man bliver et mere dannet menneske, altså får en masse viden om mange ting. 

 

Håbede på at der var nogen herinde som kunne komme med noget feedback og ideer! :)

På forhånd tak!

 

Frederik.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Tja, du bliver også et dannet menneske hvis du vælger HHX eller HTX for den sags skyld. Når det sociale betyder noget for dig, så er de nok der du skal kigge. Måske du skal se på hvad resten af din nuværnde klasse vælger og så vælge til/fra ud fra det? I sin tid var jeg godt tilfreds med at der var meget få jeg kendte på HHX... Det sociale er i øvrigt mere end fede fester.

At føle at skulle starte forfra i de videre uddannelser hvis man tager en HHX, er ikke nyt, men så kan dem med STX og HTX også følge med. Fordelen ved at have en HHX, svinder alligevel ind efter en uge eller 2... Det er jo også videregående. HHX har den fordel at der desuden er en lang række traniee-stillinger (elev-pladser) som man kan tage. Det er ikke muligt med en HTX eller STX.

I dag ville jeg nok have valgt HTX... men du skal jo vælge ud fra hvad du gerne vil. Og du kan jo altid læse et par tillægsfag hvis din (hvad du nu vælger) ..X ikke dækker.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Hej.

Jeg går på STX og ja, man får en grudlæggende viden indenfor mange fag. Jeg har en veninde som går på HHX på en sproglig linje, og hun siger at fagene som økonomi og erhvervsøkonomi er meget kedelige.

Så jeg vil tro at STX er det bedste valg for dig, nu hvor du også er så glad for historie:-)


Skriv et svar til: HHX eller STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.