Fysik

Hjælp med tilbagelagte strækning

13. august 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bil accelererer i 1. gear fra 0 km/h til 50 km/h på 2,8 s og i 2. gear fra 50 km/h til 80 km/h på 3,0 s. Bilen er vist på fig. 1.1.


b) Bestem den samlede tilbagelagte strækning under accelerationsforløbet.

Vi har fået den til 73,62 meter, hvad har i fået den til :D ? 

Formler vi har brugt v/t=a

s=0,5*a*t^2+v_o*t


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af hesch (Slettet)

HVis bile accelererer jævnt, må dens middelhastighed i første tidsinterval være 25 km/t og i andet 65 km/t, svarende til strækningerne

6,944 m/s * 2,8 s = 19,443 m

og

18,056 m/s * 3,0s = 54,168 m

Du behøver ikke anvende sidste formel i #0.


Skriv et svar til: Hjælp med tilbagelagte strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.