Matematik

-(2+4)

15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! Hvordan regner man -(2+4) ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

                                 -(2+4) = -6


Svar #2
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

nåårhh, er det fordi man ændrer fortegnene ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2013 af Stats

Den oprindelige ligning kan også skrives som
-(2 + 4) ⇔
-1·(2 + 4) =

Vi ganger minus et ind i parentesen
(-1·2 + (-1)·4) =

Regner ud hvad hvert led bliver og får resultatet

-2-4 = -6

Huske regl: Ved en minus parentes ændres fortegn

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

mange tak for hjælpen! er der nogen af jer som ved hvordan man regner dette regne stykke ud=

 

  x2+2 =3x2-16


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2013 af Stats

Hvis der menes:

x·2 + 2 = 3·x·2 -16

Kan man skrive/sige, som hjælper mig ihvertfald.

2x'er + 2 = 6x'er -16.. Regne regl siger: Hvis du lægger noget til på den ene
side skal du også gøre det på den anden side, og omvendt

2x + 2 + 16 = 6x - 16 + 16⇔ 2x + 18 = 6x Vi vil nu gerne samle x'erne.

2x - 2x + 18 = 6x - 2x⇔ 18 = 4x Altså, vi trækker 2 x'er fra 6x

 Regneregl; hvis du ganger et tal på den ene side, så skal du også
gøre det på den anden side, og omvendt

18 / 4 = 4x / 4⇔ x= 18 / 4 = 4,5

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Det der 2tal efter x'et stod 2 <--- sådan der.. Gør det nogen forskel? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2013 af Stats

Ja, det gør det... Det bliver til en andengradsligning af formen y = 2x2 - 18

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

så resultatet bliver 9? Jeg er stadig ikke helt 100 med på den, og jeg ville ikke nok ikke kunne regne sådan et regnestykke ud uden nogen form for hjælp.. Jeg forstår ikke hvad det vil sige at der står '2x2' ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2013 af Stats

Hvis vi stadig skal beholde konstanten på venstre side skal du:

18 = 2x2

Vi deler med 2 på begge sider

18 / 2 = 2x2 / 2

Vi har nu: 9 = x2

√(9) = √(x2) ⇔ 3 = x
Men vi ved at -3 · (-3) = 9, så derfor har vi 2 resultater 3 og -3

NB: Vi ved at x2 betyder et tal ganget med sig selv.

Vi tester en gang: x2 + 2 = 3·x2 -16 Vi indsætter x=3

(3 ·3) + 2 = 3· (3·3) -16 ⇔ 9 + 2 = 3·9 - 16 ⇔ 11 = 27 - 16 ⇔11 = 11

Nu prøver vi med x = -3

(-3 ·(-3)) + 2 = 3· (-3·(-3)) -16 ⇔ 9 + 2 = 3·9 - 16 ⇔ 11 = 27 - 16 ⇔11 = 11

Og de passer

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

lidt forvirrende :O tror jeg vil kigge lidt mere på det, så kan det være jeg snart får det ind i hovedet..!! 

mange mange tak for din hjælp smatty :)!


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2013 af Stats

Jeg tror heller ikke at som 14 årig, at i er begyndt med udtryk som x2.. På gymnasierne leger man en del med dette :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #12
15. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Tjah, kunne alligevel være rart at have det i hovedet, men jeg venter lidt med det, så :)


Skriv et svar til: -(2+4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.