Matematik

Eksponentiel vækst

17. august 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg er stødt ind i et lille problem, muligvis noget jeg godt kan, men har glemt det i løbet af sommerferien. Jeg har brug for hjælp til opg. 1b i dette sæt. Jeg kan godt finde fordoblingstiden, men kan ikke regne ud hvad betyder. jeg har fået a til 1,1

Vedhæftet fil: aflopg01 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2013 af mathon

a er fremføringsfaktoren = den årlige vækstfaktor

     P(x) = b•ax = b•(1+r)x         r = p/100


Svar #2
17. august 2013 af johs5 (Slettet)

sp er der jo en procentvis stigning på 10 %, og det passer jo ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2013 af mathon

          P(x) = 2,883306 • 1,095217x    

          kontrolberegning med hendsyn til 2020-målet

          P(30) = 2,883306 • 1,09521730 = 44,1

          så målet er realistisk set i forhold til modellen      P(x) = 2,883306 • 1,095217x    

    


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2013 af mathon

hendsyn   --->   hensyn


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.