Fysik

Hjælp

20. august 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en vindstille dag følger luftskibet nogle hvaler, som svømmer langs en kyst. Motorerne påvirker luftskibet med en kraft, der udfører arbejde på luftskibet med effekten 18 kW. Luftskibet har formfaktoren 0,078. Dets tværsnitsareal vinkelret på bevægelsesretningen er 310 m2.
c) Vurdér luftskibets fart.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Antag bevægelse med konstant fart. Hvad skal da gælde om den effekt, som motorerne yder på skibet sammenlignet med den effekt, som luftmodstanden yder på skibet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2013 af mathon

Fluft = (1/2) • CF • ρ • A • v2

ρluft = p•M / (R•T) = (101325 Pa) • (0,029 kg/mol) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))•((273,15+20) K))) =
                                                                                                                                1,20556 kg/m3

Fluft = (1/2) • CF • ρ • A • v2  =  0,5 • 0,078 • (1,20556 kg/m3) • (310 m2) • v2  = (14,5752 kg/m)•v2

.

                                 Pluft = Pmotor

                                 Fluft • v = 18·103 J/s

                                 (14,5752 kg/m)•v2 • v = 18·103 J/s = 18·103 kgm2/s3

                                 v3 = (18·103 kgm2/s3) / (14,5752 kg/m) = 1234,974 (m/s)3

                                 v =3√(1234,974 (m/s)3) = 10,73 m/s = 38,62 km/h

                                


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.