Kemi

kemi... hjælpp

20. august 2013 af sofiat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi er to elever som går på STX, og vi ved ikke rigtigt hvordan vi kommer videre, da vi ikke forstår hvad det er vi skal?

Beregn volumenet af 0.0150 M K2Cr2O7, der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af mathon

 I skal benytte

              5 Fe2+ (aq)   +   MnO4- (aq)   +   8 H+ (aq)  --->   5 Fe3+ (aq)   +   Mn2+ (aq)   +   4 H2O (l)

men I har ikke oplyst mængden af Fe2+.

        


Svar #2
20. august 2013 af sofiat (Slettet)

mængden af Fe2+ er 0.236g


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af mathon

rettelse
              I skal benytte


              6 Fe2+ (aq)   +   Cr2O72- (aq)   +   14 H+ (aq)  --->   6 Fe3+ (aq)   +   2 Cr3+ (aq)   +   7 H2O (l)

hvoraf ses
       stofforholdet
                                    Fe2+   :   K2Cr2O7 =
                                     6                1        =
                                     1               1/6


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af mathon

stofmængden af Fe2+
er
                                  n(Fe2+) = (0,236 g) / (55,847 g/mol) = 0,004226 mol
hvoraf beregnes
                                  n(K2Cr2O7) = (1/6) • 0,004226 mol = 0,0007043 mol

og volumen af
0,0150 M K2Cr2O7

                                  V(K2Cr2O7) = (0,0007043 mol) / (0,0150 mol/L) = 0,046954 L = 46,954 mL

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Fe2+ i opløsningen til Fe3+.

 

hvordan kom du fra Fe2 til 6 Fe2+ (aq)   +   Cr2O72- (aq)   +   14 H+ (aq)  --->   6 Fe3+ (aq)   +   2 Cr3+ (aq)   +   7 H2O (l)

 

??

 

kan man bare skrive det man vil. eller hvordan foregår det?

 

takker


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2013 af mathon

#5

…du skal afstemme redoxreaktionen

                       Fe2+ (aq)   +   Cr2O72- (aq)     --->   Fe3+ (aq)   +   Cr3+ (aq)       i sur opløsning


Svar #7
27. august 2013 af sofiat (Slettet)

Mange tak allesammen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2020 af Weeke (Slettet)

Er godt klar over, at tråden er knap 7 år gammel, men er selv i gang med opgaven

n(Fe2+) = 0,000848 mol, fordi den er i en fortyndet udgave, som trådstarter ikke oplyser. Der står i starten af opgaven

0,236 g jern(II)sulfat-vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100 mL

Dernæst stofmængde for Cr2O7-2
n(Cr2O7-2) = 0,000848 mol/6= 0,00014133 mol
Dernæst formel for volumen

v= n/c -> 0,00014133 mol/ 0,0150 mol/l= 0,009422 l eller 9,42 ml

Vil gerne høre, om det er rigtigt udregnet. Tak på forhånd


 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. maj 2020 af mathon

Det er rigtigt beregnet.


Skriv et svar til: kemi... hjælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.