Fysik

hvad betyder induktion??.

20. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej..:-) Er i gang med noget fysik, hvor vi skal forklare hvad nogen forskellige ord betyder. Induktion er et blandt mange som jeg ikke kan finde ud af.. Så er der nogen som kan forklare mig kort og præcist hvad det betyder? Har prøvet at søge på google, men der kommer kun sådan nogen sider frem, hvor jeg ikk rigtig kan forstå hvad det er der menes.... håber nogen kan hjælpe mig!!:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af hesch (Slettet)

Det betyder at "medføre" , "foranledige" eller "bevirke".

Indenfor magnetisme vil et vekslende magnetfelt gennem en spole inducere en spænding i spolen, og en strøm i spolen på en elektromagnet vil inducere et magnetfelt gennem magneten. Tætheden af magnetfeltet kaldes faktisk den magnetiske induktion.


Svar #2
20. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Så hvad kunne jeg fx skrive? Jeg skal skrive det fordi jeg også har skrevet om vekselstrøm :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af mathon

induktion
   det fænomen
   at
        et permanent varieret magnetfelt i en spole
        frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger
 

En spole er slet og ret en ledning spolet om = viklet regelmæssigt og stramt uden om en central holder med kernehul igennem.

Gevinsten er, at hver vinding = "omvikling" giver sit additive induktionsbidrag.

Kernehullet bevirker, at kerner af forskelligt materiale skiftevis kan anbringes heri til undersøgelse af specifik maksimering af den inducerede vekselspænding.

Vedhæftet fil:induktion_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af hesch (Slettet)

#2:  Nu da ordet ikke er "fremmed" længere, og ikke får dig til at gå i stå, når du støder på ordet, så prøv at læse i din fysikbog igen. Evt:  Spørg igen.

Eller skriv af efter #3, det er der såmænd ingen, der opdager/ fatter mistanke til.    :)


Skriv et svar til: hvad betyder induktion??.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.