Kemi

Kemi - hjælp

21. august 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: B-niveau

En elev får til opgave at bestemme kobber indholdet i mineralet malakit ved en spektrofotometrisk analyse. Først fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M CuSO_4 ved en afvejning af CuSO_4·5H_2O

Beregn massen af CuSO_4·5H_2 O der skal afvejes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af mathon

M(CuSO4•5H2O) = M(CuSO9H10) = sum({1,1,9,10}*{63.546,32.065,15.999,1.008}) = 249.682 g/mol
 

masseberegning:
                    
            m(CuSO4•5H2O) = n · M = V · c · M = (0,250 L) · (0,200 mol/L) · ( 249.682 g/mol) = 12,4841 g


Skriv et svar til: Kemi - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.