Engelsk

ENGELSK

21. august 2013 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Har lige et spørgsmål. Hvordan lærer man at oversætte fra dansk til engelsk korrekt?

Går i 2g, og skal jo afslutte engelsk i år, men har virkelig problemer både i skriftlig men også mulig engelsk.

Nogle som har et par gode råd/tip til hvordan man bedst muligt og effektivt kan forbedre sit engelsk?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af rakijovic

Dette spørgsmål vender tilbage med jævne mellemrum, og folks standardsvar plejer at være "læs meget på engelsk; se mange engelsksprogede film og / eller serier". I og for sig fornuftige råd, men det helt afgørende er at få udvidet sit aktive ordforråd (d.v.s. så man kan sige/skrive lige så meget på engelsk som man kan forstå).

En fidus som virkede for mig var at læse tekster (i alverdens genrer og sværhedsgrader) og skrive hvert nyt (nyt for mig, i hvert fald...) ord ned. Derefter satte jeg mig for at bruge det i første bedste engelsksprogede samtale jeg fik rodet mig ind i, også i klassen.

I starten virkede det lidt småklodset og sprogsnobbet at bruge ord som fx vivacious når lively lige så godt kunne gøre det (dét der med at lade en spade være en spade, ik'?), men i sidste ende satte ordene sig fast i det aktive ordforråd, hvilket gjorde samtale med indfødte engelsktalende langt nemmere og underholdende – fordi jeg kunne udtrykke mig langt mere nuanceret og "underholdende".

En anden god fidus er at se engelsksprogede komedieserier og skrive kække bemærkninger ned (amerikanske serier er guldgruber hvis du søger smart-ass one-liners and zingers). Husk imidlertid begrænsningens ædle kunst; i min tid gik der engang inflation i den amerikanske serie "That 70's Show"and you can only call your friends 'dumbass' so many times before they start getting pissed. ;)

Hvis du også vil lære nogle kække formuleringer på lidt højere niveau, anbefaler jeg at du læser den (stort set) daglige klumme the Straight Dope, hvor en lettere misantropisk herre, med pseudonymet Cecil Adams, besvarer alle mulige spørgsmål fra folk. Der er ikke det emne han ikke vil dække, og han gør det altid med sprogligt glimt i øjet.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: ENGELSK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.