Projektopgaven (9. kl.)

ligninger

21. august 2013 af tjibi23 - Niveau: C-niveau

jeg er støt ind i nogle problemer med nogle ligninger jeg ville være taknemmelig hvis i gad hjælpe mig

1) 3x-2/7(x-3)=3
2) 3x+x i anden/ (x+3)
3) x skal isoleres ax+bx+x=c

jeg har prøvet men det gik bare ikke op på nogen måde =(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal den første ligning læses?

Er det   3x - (2/7)·(x-3) = 3 ,

eller    (3x-2) / (7·(x-3)) = 3  ?

2) Faktoriser tælleren og forkort.

3) Sæt den fælles faktor x uden for parentes og isoler x.


Svar #2
21. august 2013 af tjibi23

ja jeg ved det faktisk ikke helt men jeg ville gå ud fra at det er nummer to


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af peter lind

1) mener du 3x-(2/7)*(x-3) = 3 eller 3x-2(7(x-3))= 2x-(2/7)/(x-3) = 3

Det du skriver er det første og hvis det er rigtigt skal du gange ligningen med 7 og dernæst gange ind i parentesen. Er det andet rigtig skal du gange ligningen med 7(x-3) og derefter gange ind i parentesen

2) Mener du (3x+x2)/(x+3) ?? I så fald kan du forkorte med x+3. Det er iøvrigt ikke en ligning

3) se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan vel se, hvordan det er skrevet i din bog? Er der på venstre side tale om en brøk med vandret brøkstreg, som dette:


Svar #5
21. august 2013 af tjibi23

det er præcis som du skrev det der men jeg er bare sådan lidt i tvivl nogen gange med parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så kan du gange med hele brøkens nævner på hver side.


Svar #7
21. august 2013 af tjibi23

bare lige et sprøgsmål når det er skrevet sådan som du viste ligningen skal man så tage og se det som at der er en parentes om tælleren og om nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Når man skriver en brøk med skrå brøkstreg / skal der parentes om hele tælleren og om hele nævneren for at undgå misforståelser.


Svar #9
21. august 2013 af tjibi23

fint nok tak for hjælpen =)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.