Tysk

Hvilket led og er endelsen rigtig?

22. august 2013 af Sofiaa2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg er lige kommet i tvivl om denne sætning:

 

Wir wohnten in unser eigenem  Haus

 

Er endelsen rigtig og hvilket led står "Haus og eigenem" i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af MiHNDH (Slettet)

... in unsereM eigeneN Haus.


Svar #2
22. august 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Hvorfor skal "eigen" ende n da leddet er i dativ...
Kan du forklare det lidt mere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af MiHNDH (Slettet)

"das Haus" = neutrum

Dativ von "unser" = "unserem"

 

eigen - Dativ = eigenen

 


Svar #4
22. august 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Naa okay
Bojes eigen efter "kasus bøjningen" altså efter den bestemte og ubestemte artikel?

Skriv et svar til: Hvilket led og er endelsen rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.