Kemi

kemi A-niveau (ligevægt)

22. august 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Vi har noget HI som er varmet til cirka 500 grader. Efter 2 timer er følgende ligevægt nået:

H2+I2<--->2HI

koncentration af HI: 17*10^-3 M

Kocentration af I2: 2.6*10^-3 M

Koncentration af H: 2,6*10^-3 M

Kc=46

Hvad var koncentrationen af HI i starten af forsøget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af mathon

          
                                                       2 HI   <--->   H2  +  I2   
ligevægtskoncentrationer              c - 2x             x       x = 2.6·10-3 M


          ligevægtsbrøken
                                                     [H2] • [I2] / [HI]2 = 46

                                                     (2,6·10-3 M) • [2,6·10-3 M] / [c - 2x]2 = 46

                                                     (c - 2•(2.6·10-3 M))2 = 17·10-3 M2

                                                     c - 5,2·10-3 M = 0,130384 M

                                                     c(HI)beg = (130,384·10-3 M) + (5,2·10-3 M) = 135,6·10-3 M = 0,1356 M

                                                                    


Skriv et svar til: kemi A-niveau (ligevægt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.