Matematik
Isoler x i (x-1)/x^2 = e^3
26. oktober 2005 af
Norn (Slettet)
Som overskriften siger:
Isoler x i (x-1)/x^2 = e^3
Jeg kan ikke rigtig komme igang :( Så kom bare med et hint!
Løsning er L = Ø... Det isolerede x er (ifølge min grafregner):
x= (kvrod(1-4e^3)+1)/2e^3
eller
x= (kvrod(1-4e^3)+1)/2e^3
Tak på forhånd
Isoler x i (x-1)/x^2 = e^3
Jeg kan ikke rigtig komme igang :( Så kom bare med et hint!
Løsning er L = Ø... Det isolerede x er (ifølge min grafregner):
x= (kvrod(1-4e^3)+1)/2e^3
eller
x= (kvrod(1-4e^3)+1)/2e^3
Tak på forhånd
Svar #1
26. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Multiplicer på begge sider med x^2 != 0, opnå en andengradslinging og se at diskriminanten d er
d = 1-4e^3
og konkluder at ligningen ikke har reelle løsninger.
d = 1-4e^3
og konkluder at ligningen ikke har reelle løsninger.
Svar #2
26. oktober 2005 af Norn (Slettet)
Utrolig man kan være så blind... Det var nok e^3, der ikke ville være "a" i andengrads-leddet :)
Hehe... tak for hjælpen
Hehe... tak for hjælpen
Skriv et svar til: Isoler x i (x-1)/x^2 = e^3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
