Matematik

Reducer

25. august 2013 af raaambo (Slettet)

Hey alle sammen! Er der nogen som kan hjælpe mig med denne reducering? 

 

((3a^2)* b2*a5/b-2) *5    ( *5 eru den for parantesen)

Jeg fik det til at give: (9a*2b*5a/ -2b) *5

jeg er virkelig dårlig til det med reducering, så jeg håber der er en som kan hjælpe mig og kan forklare i detaljer i hvordan han har lavet det.. Tak på forhånd! :))!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

                         (3a2+5 • b2+2) • 5 = 15a7•b4

..............

   1/b-2 = b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

#1

Jeg får resultatet til 15•a^2•a5•b2/b-10.. Har du en anelse om, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2013 af mette48 (Slettet)

Hov der er da noget helt grundlæggende du ikke har forstået.

b2  betyder b*b           og          2b betyder 2*b

3a2 betyder 3*a*a      og          (3a)2  betyder 3a*3a = 3*3*a*a =9*a2

b-1 betyder    1 / b1

det er skrivemåder, som man har vedtaget og de er vigtige at huske

for at være sikker på opgaveteksterne her på siden er det også ofte nødvendigt at indsætte nogle ekstra parenteser for at vise sammenhørende led.

Matematikken har sit eget sprog, som ikke står på skemaet, men som det er vigtigt at få lært.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2013 af mathon

#2

mon ikke det er

                      …/b-2) • 5  som for dig blev til    /(b-2) • 5 = 5b - 10
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af Gliates (Slettet)

Ok.. mange tak for svarene... Nu forstår jeg det hele meget bedre!

 


Svar #6
25. august 2013 af raaambo (Slettet)

 

-svar 1

ved svar 1 så brugte du potensreglen der siger at man skal plusse tællere sammen, men hvordan fik du det til det svar? Det undre mig nemlig lidt


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af mathon

#6

…brugte jeg potensreglen der, siger

       man multiplicerer to potenser med samme rod ved at beholde roden og addere potenseksponenterne

                         
                     an • am = an+m


Svar #8
25. august 2013 af raaambo (Slettet)

 

(3a2+5 • b2+2) • 5 = 15a7•b4 men hvordan kom du her fra ned til facit?  kan du godt fortælle det i trin?

..............

   1/b-2 = b2


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. august 2013 af mathon

#8             

                 3 • a2 • b2• a5 / b-2 • 5 =                        …/b-2 = • (1/b-2)

                 3 • a2 • b2• a5 • (1/ b-2) • 5 =                 faktorernes orden er lige gyldig

                 3 • 5 • a2 • b2• a5 • (1/ b-2) =       

                 15 • (a2 • a5) • (b2 • b2) =                     potensregel an • am = an+m

                 15 • a2+5 • b2+2 =                                 reduktion og udeladelse af gangeprikker

                 15a7b4

tilføjet tekst

               

           


Svar #10
25. august 2013 af raaambo (Slettet)

Er det muligt du kan forklare hvordan du fik svaret 15a7b4

altså forklare mig trin for trin hvad du gjorde og hvorfor?? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. august 2013 af mette48 (Slettet)

an*am=an+m

an / am =a n-m

((3a^2 )*  b2* a5 / b-2) *5 =

3 a 2+5 b 2-(-2) *5 = 15 a7 b 2+2 =15a7b4


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.