Fysik

Orgelpibe længde

25. august 2013 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Har brug for hjælp til dette spørgsmål, kan simpelthen ikke finde ud af det:

Grundfrekvensen for en bestemt halvåben orgelpibe er 280 Hz.

Hvor langt er røret?

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af mathon

I en halvåben orgelpibe er der knude i den lukkede ende og bug i den åbne ende.

Orgelpibens længde L er derfor (1/4) bølgelængde.

          L = (λ/4) = (v/f)/4

Ved 20ºC er lydens hastighed v = 341 m/s
som ved indsættelse v og f
giver
          L = (λ/4) = ((341 m/s)/(280 s-1)) / 4 = 0,304 m = 30,4 cm

.

.........................

bølgeformlen:
      v = λ • f  ⇔  λ = v/f


Svar #2
26. august 2013 af Peter19952 (Slettet)

1000 tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af mathon

               Orgelpibens længde L er derfor (1/4) bølgelængde  

--->  

               Orgelpibens længde L er derfor (1/4) grundtone-bølgelængde.


Skriv et svar til: Orgelpibe længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.