Matematik

Funktioner, og ligninger.

26. august 2013 af Ttøsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til disse 3 opgaver har kæmpet så meget med dem....

Så ville være rart hvis du kunne hjælpe mig. Tak på forhånd.

1. Løs ligningssystemet:

2x+y=6

3x-y=-16

 


2. Undersøg om -2 er en løsning til ligningen 2x^3+x^2-4x+1= 0

 

3. Reducer 

2x / (x+xy)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

2. Indsæt x = -2 i polynomiet på venstre side, og undersøg, om værdien er lig med 0. Spørgsmålet kan endda besvares negativt uden beregning, idet de tre led 2x3 , x2 og -4x jo alle er lige, når x = -2, mens det sidste led 1 er ulige.

3. Sæt en fælles faktor uden for parentes i nævneren og forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Læg de to ligninger sammen og løs den resulterende ligning i x alene. Indsæt den fundne værdi for x i den f8rste ligning og løs den fremkomne ligning i y.


Svar #3
26. august 2013 af Ttøsen (Slettet)

Synes godt nok jeg har besvær med den Andersen11 
Altså den besvarelse til nummer 2. Forstår slet ikke udregningsmåden. :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2013 af 123434 (Slettet)

Det er vel bare at sætte -2 ind i ligningen, og så tjekke om det giver 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis tallet -2 er en løsning i ligningen   2x3 +x2 -4x +1 = 0, skal der jo gælde, at

2·(-2)3 + (-2)2 -4·(-2) + 1 = 0 .

Opgaven går derfor ud på at udregne tallet 2·(-2)3 + (-2)2 -4·(-2) + 1 på venstre side, og tjekke, om det er lig med 0. Hvis det er lig med 0, er x = -2 en løsning i ligningen. Hvis det ikke er lig med 0, er x = -2 ikke en løsning i ligningen.

Som jeg gjorde opmærsom på i #1, er tallene 2·(-2)3 , (-2)2  og -4·(-2) alle lige tal. Deres sum er derfor et lige tal, og lægger man 1 dertil, bliver resultatet ulige. Da tallet 0 på højre side er et lige tal, ser man heraf, at summen

2·(-2)3 + (-2)2 -4·(-2) + 1

ikke kan blive lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er det, netop som det jo er forklaret i #1.


Svar #7
26. august 2013 af Ttøsen (Slettet)

Hm. Det giver mere mening nu, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Funktioner, og ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.