Matematik

Tangentligning

27. august 2013 af miumiu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har siddet med dette regnestykke i over en time nu, kan simpelthen ikke finde ud af det:

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=x^4-3x^2-4

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Jeg er klar over at man skal bruge formlerne y=a(x-x1)+y1 og y=f'(xo)(x-xo)+f(xo)

- og at der skal differentieres, at man skal finde hældningpunktet..Jeg kan bare ikke få det til at fungere..

b) Bestem monotoniforholdene for f.

Her ved jeg ikke engang hvordan jeg skal tage hul på det.

 

Jeg håber der er en venlig sjæl derude, på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg ved ikke om dette link kan hjælpe dig

http://matematikb.wikispaces.com/Tangentligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2013 af PeterValberg

Tangentligning sådan [ VIDEOLINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. august 2013 af miumiu (Slettet)

Tak for jeres hurtige svar.

123434 - Jeg har prøvet det link, synes ikke det er så overskueligt.

pvm - virkelig god video, så bliver det jo nærmest ikke nemmere:) Det ling vil jeg dele i min klasse imorgen, virkelig godt!


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.