Matematik

f(x) = -x2+6x-3. Løs ligningen f(x) = 5 (det her er intet problem) For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=x? 1) ingen løsninger? 2) en løsning? 3) netop to løsninge

27. august 2013 af MattW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, hvor en funktion er givet ved f(x) = -x^2+6x-3. Løs ligningen f(x) = 5 (det her er intet problem)
For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c
1) ingen løsninger?
2) en løsning?
3) netop to løsninger?

Men hvad mener de med anden del? ("For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c")
1) ingen løsninger?
2) en løsning?
3) netop to løsninger?)

I facitlisten står der c<6, c=6, c>6, men jeg kan ikke få det til at gå op? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal undersøge antallet af løsninger for 2.-gradsligningen

f(x) = c .

Benyt, at diskriminantens fortegn angiver antallet af løsninger i ligningen.

d > 0 betyder 2 forskellige løsninger

d = 0 betyder netop 1 løsning

d < 0 betyder ingen løsninger.


Svar #2
27. august 2013 af MattW (Slettet)

Det hjælper mig ikke, jeg har prøvet det og kan bare ikke få det til at gå op?
Jeg lægger kun ting ud her på studieportalen hvis jeg er helt blank over en opgave, og virkelig har prøvet alt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen f(x) = c lyder for det aktuelle 2.-gradspolynomium

-x2 +6x -3 = c , eller

x2 -6x +c+3 = 0

Opskriv diskriminanten d for denne ligning udtrykt ved konstanten c og løs ulighederne/ligningerne

d > 0

d = 0

d < 0


Skriv et svar til: f(x) = -x2+6x-3. Løs ligningen f(x) = 5 (det her er intet problem) For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=x? 1) ingen løsninger? 2) en løsning? 3) netop to løsninge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.