Matematik

Matematik ligning og koordinatsystem.

28. august 2013 af AwesomeUggi (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med dette? Jeg har styr på koordinatsystem, men ligningen har jeg ikke så styr på.

 

Opgave 1

Tegn følgende ligninger i samme koordinatsystem.

1.) Ya=3x+5

2)  Yd=3x+6

3)  Yc=−2x+4

4.) Yb=7/3 x + 9

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af funked (Slettet)

Ya=3x+5  ---> konstanten 5 er skæringen med y-aksen i dit koordinatsystem. de 3x viser, hvordan du skal tegne linjen og i det her tilfælde skal du ved hver 1 gang du går til højre på x-aksen så skal du tilsvarende gå 3 op da det er et positivt tal.

Så du starter på 5 på y-aksen gå 1 til højre og 3 op, så har du dit næste punkt (1,8) og kan tegne linjen.

 

Yb=7/3x+9 her skal du gå 3 til højre på x-aksen og 7 op :)


Svar #2
28. august 2013 af AwesomeUggi (Slettet)

Tusinde tak!

 

Det sidste fik jeg ikke lige helt... Vil det sige at jeg skal starte på 9 også gå 3 til højre på x-aksen og 7 op? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af funked (Slettet)

Lige nøjagtig :) Eller 1 x og 7/3 op, men det andet er bare nemmere


Skriv et svar til: Matematik ligning og koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.