Matematik

Isolering af V

01. september 2013 af Yawnz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved at løse følgende ligninger;

 

a*v^2+b*v^2=c

Y/(v^2-b/C)=w

 

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af peter lind

I den første sæt v2 ud foran en parentes og divider med a+b

I den anden divider ligningen med y og adder b/C på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

.......


Svar #3
01. september 2013 af Yawnz (Slettet)

det er en ligning, hvor jeg skal isoler v


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af mathon

                    a•v2 + b•v2 = c      c≥0         sæt en fælles faktor uden for parentes på venstre side

                    (a+b)v2 = c            a+b > 0

                    v2 = c/(a+b)

                    v = ±√(c/(a+b))


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af mathon

                y/(v2- (b/c)) = w                            reciprokværdierne er identiske

                (v2- (b/c)) / y = (1/w)    c,w≠0 

                v2- (b/c) = (y/w)

                v2 = (y/w)+(b/c)

                v = ±√((y/w)+(b/c))    (y/w)+(b/c)≥0


Skriv et svar til: Isolering af V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.