Matematik

integral regning

01. september 2013 af LW09 (Slettet)

Hej jeg har problemer med tre opgaver, håber der er nogen osm kan hjælpe mig på vej.

 

a)

∫ (x6 + 7x4 − 5)dx

 

b)  ∫ 3x3 -- 1/7 x2 + 2x - 5) dx

 

c) ∫ ( -4x-7 - 6/x5) dx

 

på forhånd tak :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af SuneChr

Integrér ved at integrere hver potens eller hvert led for sig.
Formlen herfor står i bogen eller formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af peter lind

Brug ∫xndx = xn+1/(n+1)+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du fik hjælp til samme type opgaver i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1368710

Overvej at læse den hjælp, du får.


Svar #4
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

Er opgave a korrekt?

 

a)

=

1/7 x- x7 - 5x


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Benyt den generelle formel i #2 på hvert led i integranden. Benyt også, at

∫ a·f(x) dx = a · ∫ f(x) dx , hvor a er en konstant.


Svar #6
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

forstår jeg ikke :/ kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at integrere hvert led i funktionen   x6 + 7x4 − 5 ; to af leddene har du integreret korrekt.


Svar #8
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

hvilke led går det galt? 

 

 

x6 + 7x4 − 5

 

= 1/7 x2 - 7 * 1/3*x3- 5 x 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nu er det galt i de to første led; før var det kun det midterste led, der var galt integreret.


Svar #10
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

1/7 x7 - 1/3x3 - 5x 

 

Sådan


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, nu blev det første led korrekt igen. Det midterste led er stadig forkert.

∫ 7x4 dx = 7 · ∫ x4 dx = ...


Svar #12
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvorfor det midterste led er forkert :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Benyt formlen ∫ xdx = xn+1/(n+1) + k  med n = 4 . Du har benyttet n = 2 og smidt faktoren 7 væk.


Svar #14
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

 I min bog står der nemlig :

 

x2 = 1/3x+ k 
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jo, det er da også korrekt, at ∫ xdx = 1/3x+ k , men her drejer det sig om at integrere x4 .


Svar #16
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

7x5


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #18
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

x5/ 5

 

Jeg ved ikke hvor det går galt for mig :/


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er en stamfunktion for x4 . Find nu den korrekte stamfunktion for dette led i funktionen.


Svar #20
01. september 2013 af LW09 (Slettet)

forresten det er ubestemte integraler vil det så ikke blive

 

7 1/5 x5


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.