Matematik

Bestem vektorer

02. september 2013 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

 

Der er givet 2 vektorer.

 

a=(-2    s)

b=(t   -4)

 

Bestem s og t således at

a*b=-32

og

|b|=2|a|

 

Jeg har helt på bar bund her, så ville være rart med en detaljeret forklaring

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

ab = 32

|b| = 2·|a|

som et ligningssystem i s og t. Den sidste ligning kan også skrives

|b|2 = 4·|a|2 .

Her er

a = [-2 ; s]   og   b = [t ; -4]


Svar #2
02. september 2013 af RHNorskov (Slettet)

Jeg har ingen ide om hvordan jeg løser et lignings system med vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter de to givne udtryk for vektorerne i de to ligninger

ab = 32, og

|b|2 = 4·|a|2

hvorved der fremkommer et system af to ligninger i s og t.


Svar #4
02. september 2013 af RHNorskov (Slettet)

At du gentager dit tidligere svar giver mig desværre ikke en bedre forståelse af hvordan opgaven skal løses. Kan du give mig nogle flere detaljer må hvordan den skal løses?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Har du prøvet at følge vejledningen?

Indsætter man udtrykkene for de to vektorer, bliver den første ligning så

[-2 ; s] • [t ; -4] = 32

og den anden ligning bliver

| [t ; -4] |2 = 4 · | [-2 ; s] |2

Udregn skalarproduktet i den første ligning, og udregn vektorernes længder i den anden ligning. Løs ligningssystemet i s og t.

 


Svar #6
02. september 2013 af RHNorskov (Slettet)

Taker Andersen11 de er min frelser


Skriv et svar til: Bestem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.