Matematik

Procentregning

03. september 2013 af frbaha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg har fået følgende opgave:

Overfladearealet af en terning kan beskrives ved formlen

y = 6 * x^2

Et kasino anvender to terninger. Sidelængden af den store terning er 16 % større end sidelængden af den lille terning.

Hvor mange procent er overfladearealet af den store terning større end overfladearealet af den lille terning?

Er der nogen, der kan hjælpe mig med, hvordan jeg løser denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Mathematica (Slettet)

Kald sidelængden af den mindste terning x1 og sidelængden af den største x2.
Din information er så, at x2=1,16*x1
Sæt nu ind i din formel og find overflade arealet af den mindste y1 og den største y2 udtrykt ved x1, og så burde du selv kunne klare det derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af mette48 (Slettet)

Lille terning

side x                                             areal 6*x2

Dtor terning

side x+x*16/100 = 1,16x              areal 6*(1,16x)2 = 6x2*1,162 = 6*x2*1,3456

den stores areal er 34,56 % større end den lilles


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af SuneChr

Hvad sker der med arealet af et kvadrat, hvis siden multipliceres med en faktor  1,16 ?
For sent - æv.

Debat


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Opskriv kantlængden for den store terning udtrykt ved den lille ternings kantlængde.

Opskriv så begge arealerne.

Hvis du så dividerer detstore areal med det lille, kommer du til et udtryk, der skulle give dig svaret.


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.