Andre fag
Kemi: syre-base reaktion
24. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har nogle små problemer med en kemi opgave, som jeg skal aflevere, og jeg håber, at der er nogen som kan hjælpe mig!!
Jeg har beregnet nogle stofmængder. Nemlig: OH = 0,0121 mol og HCO3- = 0,0208
Der er overskud af HCO3-, er systemet så en pufferopløsning?
Jeg skal finde pH for opløsningen, og jeg ved ikke rigtig hvordan jeg kommer videre.
Skal jeg beregne pH ved brug af pufferligningen, skal jeg bruge formlen pH for en svag syre eller noget helt andet???
Please hjælp!!!
På forhånd tak :)
Jeg har beregnet nogle stofmængder. Nemlig: OH = 0,0121 mol og HCO3- = 0,0208
Der er overskud af HCO3-, er systemet så en pufferopløsning?
Jeg skal finde pH for opløsningen, og jeg ved ikke rigtig hvordan jeg kommer videre.
Skal jeg beregne pH ved brug af pufferligningen, skal jeg bruge formlen pH for en svag syre eller noget helt andet???
Please hjælp!!!
På forhånd tak :)
Svar #1
24. oktober 2003 af krelle (Slettet)
Da OH- vil reagere fuldstændigt med H+ i HCO3-(den lov kaldte vi "jungleloven"), og derfor vil der i opløsningen være HCO3-, og CO3--. Altså en syre og dens korresponderende base. Der er altså tale om en pufferopløsning. Derfor skal du bruge pufferligningen!
Skriv et svar til: Kemi: syre-base reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
