Matematik

Ligning med numerisk værdi af x

04. september 2013 af Moraxus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

 

Jeg lige startet på uni, og vi har lagt ud med ligninger som introduktion, men jeg er i tvivl om nogle:

 

F.eks. ligningen: 

 

x^2-2*|x|-3=0

 

Man opdeler den vidst i 2 ligninger og får derefter to andengrads ligninger, men hvordan deles den?

 

Et andet eksempel er:

 

|x+2| = sqrt(4-x)

 

På forhånd tak SP :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at

|x| = x , for x ≥ 0, og

|x| = -x , for x < 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2013 af peter lind

Den anden opgave: Kvadrer ligningen og løs den fremkomne ligning. Derefter skal du gøre prøve idet kvadreringen kan have indført falske rødder


Skriv et svar til: Ligning med numerisk værdi af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.