Matematik

forskelle mellem linjer af to forskellige typer

05. september 2013 af Sarambisgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan fortælle mig, forskellene mellem linjer af typen:

x=k,y
og
y=ax+b

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af 123434 (Slettet)

y=ax+b

Dette er en linæer funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad mener du med

x=k,y    ?

#1

Det hedder en linr funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af mathon

      kunne være
                        x = k(onstant)      y uafhængig      eller fordi det ikke vides, hvad "man skal stille op med y"


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener y=k*x

De fleste muligheder for dem første findes ogsåi i den anden. Det er begge lineære funktioner og graferne for dem er rette linjer. Den første type vil altid gå gennem nulpunktet. Det gør den anden type kun hvis b=0

Så er der noget specielt når k eller a er 0. Hvis k =0 er y=0 så du får x aksen. Den mulighed findes ikke for den anden type. Hvis a=0 er den anden type funktionen y=b. Grafisk er det en vandret linje, Den mulighed findes ikke for den første type


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvis der, som foreslået i #3, menes

x = k , og

y = ax + b

betegner den første type linierne parallelle med y-aksen, mens den anden type betegner alle de øvrige rette linier, der ikke er parallelle med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af mathon

#0
          Hvad synes du selv, at forskellen
          på
                           y = ax + b
                 og
                           y = ax    evt.    y = kx              er?


Svar #7
05. september 2013 af Sarambisgaard (Slettet)

Det er x=k,y

Sådan er opgaven stillet op, og jeg ved ikke, hvad det skal betyde


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af mathon

Den rette linje
                                    L:      x = k(onstant)
indeholder
mængden af punkter
på formen
                                            (k,y)
                                  


Skriv et svar til: forskelle mellem linjer af to forskellige typer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.