Fysik

Ionforbindelser

06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Skriv formler for følgende ionforbindelser:

Bariumbromid: Bariumion = Ba2+ Bromid= Br- ................. - hvordan skal man skrive formlen for den? - ikke resultat tak, men forklaring og hvordan man skal gøre :)

takker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

For at det kan danne en neutral ionforbindelse, skal antallet af '+' 'ere og '-' ere være det samme.

Bariumionen kommer med 2+, og Bromionen med 1-. Hvor mange af hver skal man bruge for at der er lige mange +'ere og -'ere ?


Svar #2
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

+2-2? el. +2? 

Er ikke helt med skal der være 0 +ere og -ere? 

Måske: -2+1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

En lidt anden synsvinkel: Herunder har et Br sat sig sammen med et Ba. Der er et - tæt ved et +. Hvad mangler der for at alle + har et - som makker ?

Br -  + Ba + 


Svar #4
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Parenteser er ikke helt med :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

Br- +Ba+ -Br


Svar #6
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Hmm, ja.. Ok. Br- + Ba = BrBaBr??


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

Ikke helt, sammenlign med formlen for vand. Står i din bog.


Svar #8
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Jamen, forstår ikke hvordan det hænger sammen?.   - og + giver 0! Men hvordan skal man regne den ud?!


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

Lav formlen for vand:  H+       O2-


Svar #10
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

H2O


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

Hvordan nåede du frem til at der skulle 2 H til 1 O ??


Svar #12
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Det er et godt sprørgsmål, det er bare noget jeg kan som jeg har lært i folkeskolen. Men hvordan bliver det så til H2O? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

O har 2-  H har 1+ Der skal derfor 2H til 1O for at antallet af + ere og -ere bliver det samme. og skriv lige BariumBromid rigtigt (ala H2O )


Svar #14
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Ba+2 = +2 og Br- = Så det giver BaBr+2?  


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

tæt på. BaBr2    + og - erne forsvinder når man skriver formlen (husk der var lige mange af hver, så de går ud parvis)


Svar #16
06. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Hvad er forskellen på 2 oppe og 2 nede? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2013 af kieslich (Slettet)

Dem oppe er ladninger, dem nede er antal.

Ba2+ er et Bariumatom med ladningen +2.

BaBr2  indeholder 1 Ba og 2 Br.


Skriv et svar til: Ionforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.