Matematik

trekant

06. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hejsa, jeg har en retvinklet trekant, hvor jeg kun kender 1 af siderne og alle 3 vinkler. Hvordan beregner jeg de andre sider?

A= 90 grader

B = 22 grader

C = 68 grader

a = 7,2 m.

Hvilken formel kan bruges når jeg kun kender 1 af siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af peter lind

For en af vinklerne B eller C  gælder

Sinus af vinklen er modstående katete / hypotenusen

cosinus af vinklen er hosliggende katete/hypotenusen

tangent af vinklen er modstående katete/hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at her kaldes hypotenusen for a. Benyt formlerne for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant:

sin(B) = b/a , cos(B) = c/a

sin(C) = c/a , cos(C) = b/a


Svar #3
06. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Tak skal I have, jeg fandt ud af det :)

Jeg frygtede at anvende sinusrelationerne, fordi jeg af en eller anden grund havde en ide, om at sin(90) bare ikke kunne bruges fordi det jo gav 1. Men det viste sig, at jeg tog fejl :P


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.