Matematik

Matematik opgaver

08. september 2013 af lili3400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej er der nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver jeg vil ikke have svar på dem men hvordan man regner dem ud 

1) 
hvor stor er højden i en pyrmide hvor 
a) grundfladarealet (g) er 16 cm2 og rumfanget (v) er 64 cm3 
b) g= 9 cm2 og v= 21 cm 3 
c) g= 24 cm2 og v =48 cm3 
d) g= 18 cm2 og v = 36 cm3
2)
find rumfanget af kuglerne når π er 3,14 og 
a) radius 3 cm 
b) radius 8 cm 
c) radius 5,1 cm 
d) radius 7 cm
3) 
hvor stor er radius i en kugle med 
a) rumfang (v) = 4 cm3
b) v= 32 cm3
c) v= 4000 cm3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte formlen for rumfanget af en pyramide

Vpyr = (1/2)·h·G ,

hvor h er pyramidens højde og G er arealet af dens grundflade.

Du skal også benytte formlen for rumfanget af en kugle med radius r

Vkugle = (4π/3)·r3 .

Man indsætter de kendte størrelser og isolerer den ukendte størrelse.


Svar #2
08. september 2013 af lili3400 (Slettet)

tak  for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

fingersmut
                       Vpyr = (1/3)·h·G


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.