Matematik

2 opgaver.

08. september 2013 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen!
Jeg har to opgaver, som jeg har siddet og bøvlet lidt med.

En lineær funktion f er bestemt ved, at dens graf er et liniestykke med endepunkterne (-2,3) og (8,-2).
Angiv regneforskriften for f.
Jeg har fået det til f(x)=(-2/3)x+3,33. Det kan jeg ikke helt få til at passe.

Den anden opgave 

Omkostninger, K mill. Kr., ved at bygge en skyskraber med x etaer påstås ved et byggeri at være K=450+0,5x(x+1)
Hvad koster det at bygge 10 etager?
K=450+0,5*10(10+1)= 505 mill. Kr.

Hvor mange etager kan man bygge for 756 mill. Kr.?
756=450+0,5x(x+1)
306=0,5x(x+1)
306/0,5=x(x+1)
612=x(x+1)
Jeg kan ikke komme videre, men ved dog det skal være cirka 25 etager. 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten for den første linie er ikke korrekt. Indsæt i den kendte formel for hældningskoefficient ud fra to givne punkter.

2) Beregn K(10), og løs ligningen K(x) = 756. Den sidste ligning er en 2.-gradsligning.


Svar #2
08. september 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

a = (y2-y1) / (x2-x1)
b = y1 - ax1

a=((-2)-3)/(8-(-2)) = -0,5
b=3-(-0,5)*(-2)= 2

f(x)=-0,5x+2

Tak!

Mener du ax2+bx+c=0 ?


Skriv et svar til: 2 opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.