Matematik

Vilkårlig trekant

08. september 2013 af popdrengen32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvem kan hjælpe mig med denne opgave, jeg ved C er 82.8 grader da jeg kender de 3 vinkler og vinkelsummen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Din bestemmelse for vinkel C er ikke korrekt. Vinkelsummen er 360º.


Svar #2
08. september 2013 af popdrengen32 (Slettet)

Vinklen er 82.8 og ikke 82.4 havde skrevet forkert sry, kan du hjælpe mig yderligere :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af WHiP (Slettet)

#2, #1 har givet dig svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Diagonalen AC deler den oprindelige firkant ABCD i to trekanter ABC og ACD, der har siden AC fælles. I trekant ABC kalder vi de dele af firkant ABCD's vinkler A og C, der falder i trekanten, for A1 og C1. Ved at benytte cosinusrelationer og sinusrelationer i de to trekanter, har vi da, idet vi kalder |AB| = x og |CD| = y,

|AC|2 = x2 + 1242 - 2·124·x·cos(B) = y2 + 1902 - 2·190·y·cos(D)

sin(A1)/124 = sin(C1)/x = sin(B)/|AC|

sin(A-A1)/y = sin(C-C1)/190 = sin(D)/|AC| ,

hvilket burde give tilstrækkeligt med ligninger til at bestemme x og y.


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.