Matematik

Lineær algebra

09. september 2013 af pandahat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg har en opgave der lyder: 

Lad A=(3,4,45,) (matrixform med første række som de to første tal, og anden række som de to sidste)

B=(2,-2,-3,3)

Find den matrix X, der opfylder AX=B 

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gribe denne opgave an.

På forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

Find A-1 og gang den på ligningen,

Alternativt   kald elementerne i X for x11, x12, x21, x22. og foretag multiplikationen. Det giver 4 ligninger med 4 ubekendte


Skriv et svar til: Lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.